פורום עמוד ראשי
שאלה: פעם בשר ופעם חלב
א׳ באדר ה׳תש״פ (26/02/2020)
20:37
יש לי תנור מאוד שימושי וברצוני להשתמש בו לחלבי ולפעמים גם לבשרי, מה עלי לעשות שיהיה הכי כשר ?
רחל
לשאלה זו ענו 2 מומחים
הכשרת תנור לשימוש בשרי ולפעמים חלבי
הרב שלמה בארי שליט"א
26/02/2020
22:07
לנקות את התנור היטב עם חומרים פוגמים (ואף עדיף להמתין 24 שעות) ולאחר מכן יש להסיק את התנור על החום הכי גבוע למשך 45 דקות ובזה יוכשר התנור
להכשיר
הרב גבריאל דהן שליט"א
01/03/2020
06:01
אפשרי להשתמש לאפיה ובישול הנצרך ולהמתין 24 שעות לנקות ולחמם בחום גבוהה למשך שעה ואחכ להשתמש לבישול הנצרך הבא ואם יש אורחים או דבר נחוץ לשבת ולא עבר 24 שעות אפשר לנקות היטב ולחמם למשך שעה בחום גבוה ואחכ להשתמש לדבר הנצרך הבא

תרומה לבית הוראה שערי הלכה ומשפט

"כל המזכה את הרבים אין חטא בא על ידו" (באבות דרבי נתן (פרק מ). וכל העמלים עם הצבור (עוסקים בצרכי ציבור)יהיו עמלים עמהם לשם שמים (נתינה לשם נתינת צדקה), שזכות אבותם (של הציבור) מסייעתן (העוסקים עם הציבור) וצדקתם (הצדקה שעושים לצורי ציבור) עומדת לעד (זיכרון לפני ה' תמיד). (פרקי אבות פרק ב משנה ב) ו"צדקה תציל ממות" (מסכת שבת דף קנו)

26 ₪

נציב יומי

52 ₪

נציב שבועי

104 ₪

נציב חודשי

סכום אחר

נציב שעתי

ניתן להקדיש את התרומה:
להצלחה | לרפואה | למציאת שדוך | לפריון | לשלום בית | לפרנסה | לפדיון נפש | לעילוי נשמת | כל דבר אחר