פורום עמוד ראשי
שאלה: פעם בשר ופעם חלב
26/02/2020
20:37
יש לי תנור מאוד שימושי וברצוני להשתמש בו לחלבי ולפעמים גם לבשרי, מה עלי לעשות שיהיה הכי כשר ?
רחל
לשאלה זו ענו 2 מומחים
הכשרת תנור לשימוש בשרי ולפעמים חלבי
הרב שלמה בארי שליט"א
26/02/2020
22:07
לנקות את התנור היטב עם חומרים פוגמים (ואף עדיף להמתין 24 שעות) ולאחר מכן יש להסיק את התנור על החום הכי גבוע למשך 45 דקות ובזה יוכשר התנור
להכשיר
הרב גבריאל דהן שליט"א
01/03/2020
06:01
אפשרי להשתמש לאפיה ובישול הנצרך ולהמתין 24 שעות לנקות ולחמם בחום גבוהה למשך שעה ואחכ להשתמש לבישול הנצרך הבא ואם יש אורחים או דבר נחוץ לשבת ולא עבר 24 שעות אפשר לנקות היטב ולחמם למשך שעה בחום גבוה ואחכ להשתמש לדבר הנצרך הבא