פורום שאלות הלכתיות כלליות - תנור שמשתמשים בו לחלבי ובשרי
פורום עמוד ראשי
שאלה: תנור שמשתמשים בו לחלבי ובשרי
ה׳ במרחשון ה׳תשפ״ב (11/10/2021)
14:10
שלום כבוד הרב, אני עושה שירות לאומי במקום שמספק ארוחת צהריים לילדים הנמצאים בו ואני יודעת שהמרכיבים מהם מכינים כשרים. לרוב משתמשים בתנור לבשרי אך מידי פעם אופים בו גם דברים חלביים. האם הדבר אוסר לחלוטין את הדברים שאופים בתנור או שאני יכולה לאכול דברים בשריים שנאפים ביום לאחר מכן או לאחר שנעשה שימוש נוסף בתנור לאחר אפיית חלבי?
נועה
לשאלה זו ענו 4 מומחים
הרב מנחם לוי שליט"א
12/10/2021
00:05
הרב מנחם לוי שליט"א
12/10/2021
00:06
אם עובר 24 שעות אפשר לאכול את המאכלים. עדיף להפעיל את התנור למשך חצי שעה על החום הכי גבוה בין השימוש של בשר לחלב.
הרב עוזיאל דיעי שליט"א
12/10/2021
09:04
אם עברו 24 שעות מאפית החלבי ניתן להשתמש בבשרי בתנאי שהתנור נקי לחלוטין משאריות חלבי והודלק התנור על חום גבוה כעשרים דקות
אסור להשתמש אא"כ עבר 24 שעות מהשימוש הקודם וניקו את התנור והדליקו אותו באמצע או לחילופין אם שמת את האוכל שלך בתוך כלי סגור הרמטי
הרב יהודה דבוש שליט"א
12/10/2021
09:42